Karls lymfatiska resa – del 2

Karl var på sitt andra besök hos Anders Lönedal i helgen. Han hade inte några direkta funderingar med sig till Anders, men var nyfiken på att se om han ökat koldioxid i kroppen och andades bättre.

Länkar till tidigare inlägg finner du längst ner.

Karl började denna resa med för lite kildioxid i kroppen. Han kunde glömma att andas och även behöva ta panikandetag emellanåt när han kände att han inte fick luft.
Han äter även anti-depressiva och detta är något Anders ska hjälpa Karl att sluta med under mycket kontrollerade former.

Besöket hos Anders:

Anders gjorde sina mätningar på Karl till att börja med.
Karl hade jämnat ut koldioxidnivån i kroppen! Den låg nu på 4.4 istället för tidigare 3 (referensvärdena är 4.7-5.3). Han andas mer effektivt nu och med hela lungorna, hans kropp håller på att stabilisera sig.

När Karl pratar börjar värdena hoppa upp och ner och till synes utom kontroll, men så fort han slutar prata kommer han in i fina lugna nivåer igen efter bara något andetag. I och med att Karl är vältränad och andas rätt under sin träning så vet kroppen hur de ska komma tillbaka till en jämn, bra rytm ganska snabbt.

Detta fick oss att prata lite om just träning och hur viktigt det är att hålla igång! Alla kanske inte kan träna kondition (jag är en av dem, i alla fall tills vidare), men de allra flesta kan träna styrka, och det är bra för kroppen. När man lyfter är det också viktigt att andas rätt. Du andas ut under ansträngingen, exempelvis när du pressar uppåt i bröstpress, eller när du går upp på tå i tåhävningar.


Nya övningar:

Karl ska fortsätta med samma andningsövningar, men istället för att göra 1015 andetag – vila – 10-15 andetag ska han nu andas i 7-8 minuter. Längre sessioner helt enkelt, samt göra dem morgon/kväll och gärna en gång mitt på dagen.

Förhoppningar:

När Karls kropp stabiliserats ska Anders hjälpa honom att under mycket kontrollerade former sluta med sina antidepressiva. Just nu är det mycket förändring i Karls liv med ett nytt jobb bland annat och då är det bäst att låta kroppen dels stabilisera sig, men också vänja sig vid de nya rutinerna innan man trappar ner på medicinen. Karl tar inga stora doser medicin, men måste få stöd att sluta med dem, samt hitta tillbaka till kroppens egna signaler vad gäller sömn bland annat.

Nu är det bara att jobba på tills nästa möte med Anders i April.

Ha en trevlig dag!

 

Tidigare inlägg i ämnet:

Karls lymfatiska resa – del 1

Det lymfatiska systemet – del 1

Det lymfatiska systemet-del 2

Det lymfatiska systemet-del 3

Min lymfatiska resa – del 1

Min lymfatiska resa – del 2

Min lymfatiska resa – del 3

Min lymfatiska resa – del 4

Min lymfatiska resa – del 5

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s