Smink

Äntligen gjorde jag det, jag slängde ut allt gammalt smink som jag ändå aldrig använder.

Konstigt att man kan hålla kvar vid en del saker saker trots att de inte har något värde, vare sig monetärt- eller affektionsvärde.

Jag får utslag och eksem av ”vanligt” smink och trots att jag inte använde det längre stod det där och samlade damm.

Gammalt smink som nu ligger i soporna!

Jag har aldrig använt speciellt mycket smink. Allt som oftast blir det bara lite mascara och det är allt. Men nån gång emellanåt vill jag göra mig lite extra fin och då åker ögonskugga fram också. Haha!

Sminket jag hade i skåpen har stått där länge. Jag köpte nog lite av det när jag bodde i Nya Zeeland. Det är 5 år sen! Bara det borde ha fått mig att slänga det tidigare…
Det har aldrig varit helt enkelt för mig med smink. Det har nästan alltid gett mig eksem och utslag. Men trots att jag köpt smink ”för känslig hy” har det fortfarande gett mig bieffekter.

Jag började med att byta ut mina hud- och hårvårdsprodukter mot såna som är skonliga mot mig OCH naturen. Utan en massa konstiga tillsatser och kemikalier.

För nåt år sen fick jag tag i en mascara jag kunde använda. Märket är Maria Åkerberg. Det var första steget mot bättre smink i mina skåp och lådor.

Jag får det att låta som att jag skulle ha en massa smink, men jag använder faktist bara mascara, ögonskugga och ibland en ögonbrynspenna och en kajal. Förr hade jag täckgrejer för blemmor och slätare hy och allt vad det kunde vara, men jag orkar inte med sånt längre.
Jag kanske har tur med en hy som inte har så mycket prickar, blemmor och liknande, men jag tror också att det är bättre att hyn får andas. Med det sagt så finns det puder och täckkräm som är bättre. Kolla in bland annat Maria Åkerberg, Dr. Hauschka och c/o Gerd. Finns fler därute, men det är dem jag har erfarenhet av. (Jag har även hört att Vitavera ska vara ok).

Maria Åkerbergs mascara är gjord på bland annat mineraler från järnoxider, talk och titandioxid, samt eteriska oljor. Jag tycker inte den svider när man applicerar den och den håller riktigt bra! Jag använder mandelolja som sminkborttagning, eller varmt vatten och ibland lite tvål. 

Dr. Hauschkas ögonskugga innehåller bland annat växtextrakt, silke och svart te. Spännande kombination…! Har ej använt den så mycket än, men så långt är den klart godkänd.

Jag köper mitt smink från piggabutiken. De har det jag vill ha och snabb leverans.

Nytt smink!


Vad har ni för tips på smink som är bättre för både oss och naturen?

I helgen ska jag ha konsert med en orkestern jag spelade med när jag gick på gymnasiet. Då ska sminket användas och utvärderas. =o)

Önskar alla en fortsatt fin dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s