Vaniljpannacotta med citronkräm / Vanilla Pannacotta with Lemon Curd

Vi äter en hel del pannacotta i det här hushållet. Det går snabbt att göra och är så otroligt gott i olka smaker med olika tillbehör.

Inför påsk valde jag att göra en ny variant. Vaniljpannacotta med citronkräm! Otroligt god kombination med det lite söta tillsammans med det syrliga.

(recipe in English below)

Ingredienser:
(4 portioner)

Pannacotta:

  • 4 dl kokosmjölk (eller grädde för den som gillar det)
  • vaniljpulver efter behag
  • 2 gelatin blad

Så här gör du:

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll upp kokosmjölken i en kastrull och tillsätt vanijpulver. Låt det koka upp och ta det sen av plattan.

Krama ur vattnet ur gelatin bladen och vispa ner det i kokosmjölken. Vispa tills gelatinet har smält.
Häll upp pannacottan i små serveringsglas och låt det svalna innan du ställer in det i kylen. Det tar minst två timmar för det att stelna.

Citronkräm:
(receptet utgår i grunden från Under Vårt Taks recept)

  • 150 gram citronsaft
  • zest från en citron
  • 6 msk kokosolja
  • 3 ägg
  • 50 ml honung
  • 1 gelatinblad

Så här gör du:

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
Vispa samman äggen, zestet och honungen i en kastrull
Tillsätt citronsaften och kokosoljan och ställ på spisen på medelvärme. Vispa medan kokosoljan smälter och tills det börjar bubbla.
Dra bort kastrullen från platan och vispa en liten stund till.

Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt till citronkrämen. Vispa tills gelatinbladet har smält.

Låt citronkrämen svalna och vispa med jämna mellanrum. Innan det svalnat het tar du ut pannacottan och fördelar citronkrämen över den.

Ställ in i kylen i ca en timme innan du serverar den.

Gott och dekorativt med lite passionsfrukt på toppen också.

Enjoy!


_____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(4 portions)

Pannacotta:

  • 400 ml coocnut milk (or cream if you like)
  • Vanilla powder after own taste
  • 2 gelatin leafs

Directions:

Put the gelatin leafs in a bowl with cold water.
Pour the coconut milk in to a pot and add the vanilla powder. Bring to a boil and then lift off the stove.

Squeeze the water out of the gelatin leafs and add to the pot. Stir until melted.
Pour the pannacotta in to some serving glasses.
Let cool a bit before putting them in the fridge. They take at east 2 hours to set.

Lemon curd:

  • 150 gram lemon juice
  • zest from one lemon
  • 6 tbsp coocnut oil
  • 3 eggs
  • 50 ml honey
  • 1 gelatin leaf

Directions:

Put the gelatin leaf in a bowl with cold water.
Whisk the eggs, zest and honey together in a pot. Add the lemon juice and coconut oil and put on the stove on medium heat. Stir until the coconut oil has melted and it starts to simmer.
Take it off the stove and whisk some more.

Squeeze the water out of the gelatin leaf and add to the pot. Stir until the leaf has melted.

Let the lemon curd cool down and stir in it every now and then.
Before it has cooled down completely, pour it over the pannacotta.

Put it in the fridge for at least an hour before serving.

Some passion fruit on top is both decorative and tasty.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s