Karls lymfatiska resa – del 3

Min lymfatiska resa – del 5Min lymfatiska resa – del 4Det blev Karls tredje besök hos Anders i veckan, och det var ett besök som bjöd på glada tillrop och en början på en ny fas i hans hälsa.

Länkar till tidigare inlägg finner ni längst ner.

Vi träffade Anders hemma i Göteborg på Apple Hotel. Det kändes lite nervöst att kolla sina värden den här gången av någon anledning.

Det har gått bra med andningsövningana för Karl sen förra mötet med Anders och han har även sett och märkt att han andas med magen i olika situationer där han förr andades fel.
Ett exempel är i benböj. Karl använder bälte i benböj och förr har han känt hur han inte kan andas när han har stången på axlarna och inte kan ”lyfta axlarna” och andas in i bröstkorgen. Men för ett par veckor sen såg han i spegeln hur magen rörde sig istället och bältet blev nästan trångt när han skulle använda de rätta musklerna för andingen. Ett viktigt och bra framsteg!
Det är väldigt viktigt at andas rätt även vid träning.

Besöket hos Anders:

Karl fick sätta sig ner, bli uppkopplad och börja ta lugna fina andetag.
Anders visade Karls kurvor som var runda, jämna och fina. Även när vi pratade med honom såg kurvorna ok ut. Ett tecken på att hans kärl är mer öppna, han tar lugna, fina andetag och han har hittat rätt muskler vid andning.

Karls koldioxidnivåer ligger på runt 3 igen (han låg på runt 3 på första besöket), men det är för att han använder hela lungan och andningen blir för effektiv så han vädrar ut koldioxidet. Det kommer att stabilisera sig när kroppen stabiliserar sig.

Under det första mötet med Anders låg hans syremättnad på runt 93% och andra gången runt 95% (referensvärde 95-100%). Den här gången låg det på runt 96-98%, vilket är mycket bra!

Karl har erfarit yrsel sen han sist träffade Anders.
Ni som även läser om min lymfatiska resa vet att jag också haft yrsel till och från allteftersom min andning har effektiviserats.
Detta är för att kärlen är vidöppna och det blir ett helt annat flöde. Man kan även uppleva tryck i huvudet och huvudvärk, men det har Karl inte upplevt. Han har känt att han blir yr efter en andningssession och väldigt trött.


Nya övningar:

Karl behöver inte längre andas ända ner i blygdbenet eller skjuta ut magen speciellt mycket när han ska andas. Nu gäller det att hjärnan och musklerna hittar varandra och att hans andning blir en rutin, en reflex som han inte behöver fundera så mycket över.
Istället för att andas i 7-8 minuter morgon och kväll ska han andas så ofta han har möjlighet och kan även göra det stående. Allt handlar om att göra det till en reflex och övning ger färdighet.

Förhoppningar:

Nu börjar vi närma oss steget då Karl ska trappa ner med sina antidepressiva. Men han måste stödja funktioner i kroppen under denna ”avgiftning”.
För några veckor sen tog Karls piller slut och han var utan i ett par dagar. Humöret hände det inte så mycket med, men han fick svårt att somna. Detta är en sån sak som kroppen vant sig vid, att somna med hjälp av pillrena. Därför är det viktigt att hjälpa kroppen och stödja den med olika tillskott (kanske speciellt levern) för att han ska klara av att sluta utan alltför stora konsekvenser.

Karl kommer att få mer information av Anders vilket han ska läsa igenom ordentligt och sen påbörjas ”avgiftningen”. Han är ivrig att komma igång, han vill bli av med medicinen så snabbt som möjligt, men han vet att han måste ha is i magen och verkligen gå sakta fram för att inte få för stora bieffekter.

Det finns en gen som kallas för JNK genen. Den reglerar att det som ska ut och in i våra celler gör det rätt, gör det de ska och vid rätt tillfälle. När man tar anti-depressiva överaktiveras JNK genen och den tar sig även förbi blod-hjärnbarriären vilket ställer till det framförallt i hjärnan.
Detta är en anledning till att det är så viktigt med en korrekt nedtrappning och stöd av  bland annat antioxidanter när man ska sluta med psykofarmaka.
Som ni kan läsa i inlägget om sömn så behöver vi djupsömn för att kroppen och kanske framförallt hjärnan ska få en behövlig vårstädning varje natt. Men vid användning av SSRI-preparat får inte kroppen riktigt den återhämtning den behöver. Samt att vid användning av mediciner blir kroppen ”lat”. Man tillför ämnen som kroppen egentligen producerar själv och när den inte behöver producera ämnena eller hormonerna längre så drar den ner på produktionen. Därför är det otroligt viktigt att sluta med olika mediciner successivt för att ge kroppen en chans att återuppta den normala produktionen igen.

Vi ska inte träffa Anders på ett tag nu, utan köra på med våra egna övningar i hemmet, jobbet eller gymets ”lugna” vrå och låta våra kroppar stabilisera sig.

Ha en trevlig dag!

 

Tidigare inlägg i ämnet:

Karls lymfatiska resa – del 1

Karls Lymfatiska resa – del 2

Det lymfatiska systemet – del 1

Det lymfatiska systemet-del 2

Det lymfatiska systemet-del 3

Min lymfatiska resa – del 1

Min lymfatiska resa – del 2

Min lymfatiska resa – del 3

Min lymfatiska resa – del 4

Min lymfatiska resa – del 5

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s