Kalkonbröst i kokos- och ajvarsås /Turkey breast with coconut and ajvar relish

Nu var det en stund sen jag experimenterade i köket, men igår gjorde jag kalkon vilket jag aldrig gjort innan. 
Det blev kalkonbröst i kokos- och ajvarsås och det är definitivt en rätt jag ska laga igen. 

 

(recipe in English below)

Ingredienser:
(2 personer)

  • 1 kalkonbröst à 400-500 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ajvar relish (hemmagjord eller en utan tillsatt socker eller andra tillsatser)
  • 100 g champinjoner
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 2 små torkade chilis
  • 250 ml kokosmjölk
  • 150 gram ajvar relish
  • salt och peppar
  • kokosolja att steka i

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda lite olivolja och nån matsked ajvar. Smeta in kalkonbröstet i röran och lägg det i en ugnsform. Sätt in i ugnen tills innetemperaturen är ca 70 grader. Ca. 45-60 minuter.

Finhacka löken, pressa vitlöken och fräs i lite kokosolja i en panna. Skär champinjonerna och paprika i bitar. Ha i champinjonerna och fräs ilag med löken och vitlöken.

Blanda kokosmjölk, ajvar, chili, salt och peppar och häll sedan i pannan. Låt det hela småputtra så att det blir krämigt medan kalkonen står i ugnen.

Mot slutet slänger du i paprikan så att den fortfarande ahr lite tuggmotstånd vid serveringen.

Häll upp såsen i en form eller uppläggningsfat, skiva kalkonen och lägg över.

Servera med en grönsallad, potatis eller andra rotfrukter eller stekt eller grillad vitkål.

Enjoy!

 

____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(2 people)

  • 1 turkey breast à 400-500 gram
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tbsp ajvar relish (homemade or one without additives)
  • 100 g mushrooms
  • 1 onion
  • 2 garlic cloves
  • 1 bell pepper
  • 2 small dried chilis
  • 250 ml coconut milk
  • 150 g ajvar relish
  • salt and pepper
  • coconut oil to fry in

Directions:

Turn the oven to 150 degrees C (300 degrees F).

Mix olive oil and ajvar and smear over the turkey. Put in to the oven until the meat reaches 70 degrees C (160 F), about 45-60 minutes.

Finely chop the onion and crush the garlic, fry in the pan a bit. Chop the mushrrom and bell pepper and fry the mushrooms with the onion and garlic.

Mix coconut milk, ajvar, chili, salt and pepper and then pour it in to the pan. Let everything simmer until creamy, while the turkey is in the oven.
At the end, add bell pepper. You still want it to be a bit chewy when you serve the food.

Pour the sauce in to an oven dish or similar, cut the turkey and place on top of it. Serve with a green salad, potatoes or other root fruits or perhaps some grilled cabbage.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s