Hemmagjord isglass av bär och frukt / Berry and Fruit Popsicle

Sommaren är här och även om vi haft det väldigt blött härnere i Göteborg den senaste veckan så har det varit fint väder längre upp i landet, men härlig värme.

Jag fick hem nya glassformar från Lapland Eco Store och fick lite dille på att göra egen glass! =oD

Den här gången blev det en bär- och fruktglass. Riktigt gott!

(recipe in English below)


Ingredienser:
(6 glassar)

  • 2 gröna kiwi
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 mango
  • 2 dl frysta blåbär

Så här gör du:

Ta fram de frysta hallonen.

Skär kiwi i små bitar och kör sen med en stavmixer så att du får en puré.
Ha i ca 2 msk av purén i varje glassform. Frys sen i 30-60 min.

Ta fram de frysta blåbären.

Mixa hallon med en stavmixer. Ta fram glassformarna och ha i ca 2 msk av purén i glassformarna. Frys i 30-60 min.

Skär mangon i små bitar. Mixa med en stavmixer. Ta fram glassformarna och ha i ca 2 msk av purén i glassformarna. Frys i 30-60 min.

Gör puré av blåbären. Ta fram glassformarna och ha i ca 2 msk av purén i glassformarna.
Frys glassarna i minst 3-6 timmar eller över natten innan de serveras.

Enjoy!

____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(6 popsicles)

  • 2 green kiwi
  • 200 ml frozen raspberries
  • 1 mango
  • 200 ml frozen blueberries

Directions:

Bring out the frozen raspberries.

Cut the kiwi in small bits and then use an immersion blender to make a puré. Put about 2 tbsp of the purée in the ice cream molds. Freeze for 30-60 minutes.

Bring out the frozen blueberries.

Mix the raspberries to a purée. Take out the ice cream molds from the freezer and put about 2 tbsp of the purée in the molds. Freeze for 30-60 minutes.

Cut the mango in to smaller pieces. Make a purée with an immersion blender. Take out the ice cream molds from the freezer and put about 2 tbsp of the purée in the molds. Freeze for 30-60 minutes.

Mix the blueberries to a purée. Take out the ice cream molds from the freezer and put about 2 tbsp of the purée in the molds. Freeze for at least 3-6 hours or over night before serving.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s