Mjuka pumpakakor / Chewy pumpkin cookies

I oktober månad svämmar sociala medier över med recept som innehåller pumpa inför bland annat Halloween. Jag tänkte inte vara mycket sämre! :oD

Dessa pumpakakor är lite mjukare än vanliga kakor och påminner lite om pepparkakor. Om man vill ha dem lite hårdare får man lämna dem i ugnen i några minuter till. 

(recipe in English below)

Ingredienser:
(ca 12-16 kakor)

  • 2.5 dl / 180 gram mandelmjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk havssalt
  • 1 tsk malen kanel
  • ¼ tsk malen ingefära
  • en nypa riven muskotnöt
  • 0.8 dl / 72 gram pumpapuré
  • 0.5 dl  / 80 gram honung eller lönnsirap
  • 30 g 70-90% mörk choklad (ska smältas när kakorna svalnat)

Directions:

Sätt ugnen på 180 C.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Använd en stavmixer eller en visp och blanda ihop pumpapuré och honung.

Blanda samman alla ingredienser till en ”deg”.

Ta en matsked deg och lägg ut på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ta en gaffel och blöt med vatten. Pressa ner gaffeln på kakorna så att de plattas ut aningen.

Ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter (eller några till minuter om du vill att de ska vara hårdare).
Låt kakorna svalna på plåten lite innan du lägger dem på ett galler för att svalna helt.

Tips!
Ställ en plåt i nederdelen av ugnen för att hindra kakorna från att bränna på undersidan.

Smält den mörka chokladen och ringla över kakorna. Låt chokladen stelna innan du sevrerar kakorna.

Enjoy!


____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(12-16 cookies)

  • 2 cups / 180 grams almond flour
  • ¼ tsp baking soda
  • ¼ tspfine sea salt
  • 1 tsp ground cinnamon
  • ¼ tsp ground ginger
  • A pinch of nutmeg
  • ⅓ cup / 72 gr pumpkin puree
  • ¼ cup / 85 gr honey (or maple syrup)
  • 30 gram 70-90 % dark chocolate (melted once the cookies have cooled down)

Directions:

Preheat the oven to 350 F (180 C).

Combine all the dry ingredients in a bowl.
Use an immersion blender or a whisk and blend the pumpkin puree and the honey together.

Combine all the ingredients.

Scoop about one tablespoon of the ”dough” and place on a baking paper on an oven tray. Take a fork and wet it with water. Gently press down on the dough to flaten the cookies out a bit.

Bake the cookies in the middle of the oven for 10 minutes (or more to make them less chewy).
Let the cookies cool a bit and then place them on an oven rack and let them cool down.

Tip!
Place an oven tray at the bottom ov the oven to prevent the cookies from burning underneath. the lower third of the oven. This will help prevent the bottoms from burning.

 

Melt the dark chocolate and then drizzle the chocolate over the cookies. Allow the chocolate to set before serving the cookies.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s