Lakritschoklad / Licorice Chocolate

Det får plats för något nytt gott till advent eller jul varje år. I år fick det bli lakritschoklad!

Vi älskar lakrits, och gärna saltlakrits, och dessa små chokladbitarna försvann otroligt fort här hemma. Bara att göra nya! ;o)

(Recipe in English below)

Ingredienser:
(ca 40 st)

  • 100 g 70% choklad
  • 50 gram kokosfett
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 äggula
  • 3 tsk lakritspulver
  • 0.5-1 tsk salt (beroende på hur salt du vill ha chokladen)

Så här gör du:

Ha i chokladen och hälften av kokosmjölken i en kastrull och smält chokladen sakta.
När den har smält, tillsätt resten av ingredienserna och rör noggrant.

Häll upp i knäckformar eller liknande, alternativt i en bakplåtsklädd brödform.
Låt svalna innan du ställer in det i kylen för att stelna.
Ta ut det i brödformen och skär till mindre bitar.

Servera gärna direkt ur kylen.

Enjoy!

____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(around 40 pieces)

  • 100 g 70% chocolate
  • 50 gram coconut fat
  • 50 ml coconut milk
  • 1 egg yolk
  • 3 tsp licorice powder
  • 0.5-1 tsp salt (depending on how salty you want the chocolate)

Directions:

Put the chocolate and half f the coconut milk in a pot and melt the cocolate.
Add all the other ingredients and stir thoroughly.

Pour in to small mold or in to a bread tin with baking paper.
Let coold down before putting in the fridge to set.
Take out the bread tin and cut the chocolate in to smaller pieces.

Serve from the fridge.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s