Nyårsmeny 2017

Ännu ett år till enda och nyårsafton står för dörren.

För många blir det en fin middag med både förrätt, varmrätt och efterrätt.

Jag tänkte dela med mig av lite tips här på vad man kan bjuda på under nyårsfirandet.

snapseed-102

Goda drycker från Kung Markatta som lyxar till nyårsafton

Ibland har man gäster som dyker upp tidigare på dagen. Kanske flera timmar innan middagen. Men detta kan man ha både som plock innan middag, eller som en god förrätt helt enkelt! Nämligen tilltugg!

Klicka HÄR för en massa tips på vad ni kan ha som tilltugg. Kanske det blir en trevlig förrätt då man antingen kan duka fram det och sitta och plocka vid matbordet, eller servera det med en fördrink på stående fot. Alla sätt är bra 😊

snapseed-175.jpg

Tilltugg/plockmat

Till varmrätt tipsar jag om en slags stek, men pulled! Då gör man det även lättare för sig och låter den sköta sig själv medan man kan umgås mer med gästerna och förbereda tillbehöret. Plus att man kan lyxa till pulled beef med exempelvis vilt!

Tillbehör kan vara allt från en sötpotatisgratäng till ugnsstekt sötpotatis eller vanlig potatis, en god sallad, kanske lite hemmagjord guacamole, en god basilikamajonnäs eller aioli. Endast fantasin sätter gränser.
Klicka HÄR för recept på Pulled stek, och HÄR för recept på en god Basilikamajonnäs.

img_1562.jpg

Pulled Rådjur

Sötpotatisgratäng:

  • 1 sötpotatis
  • 2 dl kokosgrädde (elelr vispgrädde om du äter mejerier)
  • 50 g smör, ghee eller kokosolja
  • 1 dl ost med mycket smak (ta bort om du inte äter mejerier!)
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 röd chili

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala, skölj och skiva sötpotatisen. Skär i strimlor likt pommes frites.
Lägg dem i en ugnsfast form med ghee, kokosolja eller smör i botten av formen.Blanda kokosmjölk/grädde, pressad vitlök, finhackad chili och kryddor i en skål och häll sen över sötpotatisen.
Om du äter ost, ha det på toppen av gratängen.
In i ugnen i 20-30 minuter.

Till efterrätt rekommenderar jag en champagnepannacotta som vi själva åt förra nyår och var ljuvligt god!! Om du vill göra den alkoholfri går en mousserande äppelmust eller liknande bra oxå.
Servera gärna med lite hjortronsylt på toppen, eller nån annan lyxig frukt eller bär.

Klicka HÄR för recept på en riktigt god champagnepannacotta

snapseed-105.jpg<<

Man kan man ju ha lite julgodis kvar från julen att bjuda på senare på kvällen om man vill. Recept på olika julgodis finner ni i det här inlägget.

Och HÄR finner ni ett till tips på en nyårsmeny som jag la ut förra året.

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s