Citronpaj /Lemon Pie

Denna paj är så otroligt god! Passar oss som gillar när det är lite surare.

Originalreceptet kommer från Nilla’s Kitchen och jag har bara gjort några små ändringar från det.

Så vill ni följa det originella receptet, klicka på länken ovan.😊

(Recipe in English below)


Ingredienser:
Botten

  • 140 g mandelmjöl
  • 60 g kokosmjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk honung
  • 3 msk kallt vatten

Så här gör du:

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda mandelmjöl och kokosmjöl.
Vispa ägg, kokosolja (smält inte oljan), honung och vatten. Tillsätt sen de torra ingredienserna till en deg.

Tryck ut degen i pajformen. Ta en gaffel och nagga pajbotten.
Förgrädda pajskalet i ugnen i 11-12 min. Gör fyllningen.

Fyllningen:

  • 5 ägg
  • Zest den 4 citroner
  • 170 ml citronjuice (ca 5 citroner)
  • 1 dl honung
  • 1.25 dl kokosmjölk/grädde

Så här gör du:

Riv citronskalet och pressa citronerna tills du får tillräckligt med citronjuice.

Blanda kokosmjölk och ägg grundligt, ha sen i resten av ingredienserna.

När pajskalet är färdigt, dra ut gallret som pajen står på och häll i fyllningen. Skjut försiktigt gallret in i ugnen igen. Det är enklast att göra så för att inte fyllningen ska skvalpa runt.

In i ugnen i 30 min. Pajfyllningen ska sätta sig men inte ta färg. Håll koll. Pajen fortsätter att sätta sig när den kommit ut ur ugnen.

Enjoy!

< img src=”https://healthycleanlifestyle.files.wordpress.com/2018/01/snapseed-25.jpg&#8221; class=”wp-image-11951 size-full” height=”500″ width=”750″><<<<<<
______________________________________

Ingredients:
Pie crust

  • 140 g almond flour
  • 60 g coconut flour
  • 1 egg
  • 3 tbsp coconut oil (solid)
  • 2 tbsp honey
  • 3 tbsp cold water

Directions:

Turn oven to 160 degrees C (320 F).

Mix the almond flour and coconut flour.
Whip the eggs, coconut oil, honey and water. Add the dry ingredients and make a dough.

Put the dough in a pie tin and use a fork to prick the bottom of the crust.
Place in the oven for 11 minutes. Meanwhile, make the filling.

Filling:

  • 5 eggs
  • zest from 4 lemons
  • 170 ml lemon juice (about 5 lemons)
  • 100 ml honey
  • 124 ml coconut milk/cream

Directions:

Grate the lemon zest and press the lemons to get enough juice.

Mix the eggs and coconut milk thoroughly. Then add the rest of the ingredients and carefully mix all the ingredients

Once the pie crust is done, pull out the tray the dish is sitting on in the oven and carefully pour in the filling. Carefully push the tray back in to the oven. This is the easiest way to do it to make sure the filling doesn’t end up outside the dish.

Put the pie in the oven for 30 min. Make sure the filling doesn’t get color, but it should set properly. It continues to set as it cools outside of the oven when it’s done.

Enjoy!

< img src=”https://healthycleanlifestyle.files.wordpress.com/2018/01/snapseed-27.jpg&#8221; class=”size-full wp-image-11953″ height=”500″ width=”750″>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s