Pizzasallad

Jag har redan gjort en liknande sallad som du hittar recept på här. Men detta är en renodlad pizzasallad, bara vitkål. 🙂

Jag tycker det är gott med pizzasallad till pizza såklart, men också till tacogratäng och lasagne!

(Recipe in English below)

B68E7FAC-C883-438F-8673-ED9512E6906A.jpeg

Ingredienser:

  • 0.5 vitkålshuvud, rivet
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 msk honung
  • 2 msk torkad oregano
  • salt och peppar

Så här gör du:

Lägg riven vitkål i en skål tillsammans

Blanda olivolja, vitvinsvinäger, ättika, honung och kryddor i en kastrull. Koka upp.

Häll vätskan över vitkålen.
Blanda allt väl och krama lite med händerna.

Låt gärna salladen stå över natten i kylskåpet för att gotta till sig. Men vill du ha salladen samma dag kan du låta den stå och dra i minst 30-60 minuter i alla fall.

Enjoy!

B5AE7037-578C-43BE-928A-E5A6C36EF42A.jpeg

_________________________________________________________________________________________

Ingredients:

  • 0.5 a cabbage head, grated
  • 50 ml olive oil
  • 50 ml white wine vinegar
  • 0.5 tsp vinegar
  • 1 tbsp honey
  • 2 tbsp dried oregano
  • salt and pepper

Directions:

Put the grated cabbage in a bowl.

Put olive oil, white wine vinegar, vinegar, honey and spices in a pot and bring to a boil.
Pour over the cabbage.

Mix everything with your hands and squeeze everything a bit.

Let the salad sit in the fridge over night. If you need it the same day, let sit for 30-60 minutes before serving.
Works fantastic with pizza, taco gratin and lasagna. Yum!

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s