Energidryck för förlossningen (eller vid träning)

Denna dryck kan användas vid träning oxå!
En förlossning liknas med ett maratonlopp och då är det ju viktigt att man får i sig vätska och elektrolyter.

Jag har ju inte fött än, men tänker i alla fall ha ingredienserna hemma och göra en sån här dryck när det börjar bli dags. =o)

3E2411BB-44B0-49B9-B57D-2F9F3D866CE3.jpeg

När man har lipödem och det blir så påfrestande att man sväller snabbare och kanske mer än vanligt, då är det bra att hjälpa kroppen rensa lite, få i sig vätska, men också elektrolyter som kan binda vätskan. För vätskedrivande vid ett ödem är inte bra.

Men denna dryck, som jag skrev ovan, fungerar ju också vid andra påfrestningar som olika sporter eller annan rörelse där man svettas mycket. Eller varför inte en väldigt varm sommardag?

Jag har fått till mig att jag inte får äta under förlossningen. Så fort det drar igång ska jag sluta äta. Detta för att jag är såpass överviktig och om det blir akut snitt (läkarna låter som att detta är oundvikligt vilket är så sjukt…) så måste de i såna fall magpumpa mig också.
Då tänker jag att om jag ska orka (man vet ju inte hur många timmar det tar) så är det bäst att ha med sig lite flytande energi!

71C04B30-6949-4718-9116-5F44D8A0C201.jpeg

Energidryck för förlossningen:

  • 4 dl kokosvatten (jag tänker en mindre vattenflaska)
  • 1 dl vatten
  • 50 cl färsk citronsaft
  • 0.5 tsk supersalt (lika delar oraffinerat havssalt, bergssalt och örtsalt med kelp)
  • 2 msk honung (eller mer om du tycker drycken är för sur)

Blanda allt och låt stå kallt tills du behöver det.

Kokosvatten innehåller naturligt en massa elekrolyter, bland annat en hel del potassium som är viktigt för att cellerna ska fungera optimalt, men även kalcium, magnesum, fosfor och sodium.
Elektrolyter hjälper till att binda vätskan så att kroppen kan hålla en optimal vätskenivå. Har man för lite elektrolyter i kroppen, som exempelvis vid en varm sommardag när man svettats mycket och druckit vatten men ej fått i sig salt, då kan manbli yr, känna sig svag och trött, en del får muskelspasmer och att blodtrycket blir för högt eller lågt.

Jag hade tänkt ta med mig lite kokosvatten bara som det är också. Men jag tycler ärligt inte att det är supergott. I alla fall inte den man köper. Den som man får i en kokosnöt är dock riktigt god tycker jag. =o)

Honung har jag i drycken för lite extra energi. Man kan ha i mer än två matskedar för smaken sin skull. Jag tycker två matskedar räcker på en halvliter med dryck för då får man i alla fall i sig lite energi.
Socker signalerar faktist till kroppen att nedregulera produktionen av stresshormonet kortisol. Många märker säkert det om de känner sig lite stressade att socker får dem lugnare. Kortisol produceras det mer av under träning som är med anaerobic, alltså där du blir väldigt andfådd. Och i och med att en förlossning liknas med ett maraton så är det faktist så att kortisolnivåerna går upp. Det kan leda till att förlossningen stannar av lite, att kvinnan blir lite stressad. Då kan alltså sockret hjälpa till att lugna så att man kan komma i en bättre ”flow”.

Jag får ge er en uppdatering efter förlossningen om detta hjälpte eller inte. =o)

63FFFB56-9DEC-4F62-A251-59C763DFCA52.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s