Saffransaioli / Saffron Aioli

Jag har smakat saffransaioli på restaurang förut och tyckte det var gott, men inte så mycket smak av saffran. Så idag gjorde jag min egna, enkla version!

Det blev mycket gott tillsammans med kyckling och rostade grönsaker.

Önskar alla en mycket fin vecka!(Recipe in English below)

Ingredienser:

  • 2.5 dl olivolja
  • 1 ägg
  • juice från en halv citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • cayenne peppar
  • 0.25 gram saffran

Så här gör du:

Ha alla ingredienser i en hög behållare. De behöver INTE ha samma temperatur.

Ta en stavmixer och mixa alltsammans till en krämig saffrans aioli.

Den smakar bäst om den står i kylskåpet någon timme innan servering, men funkar fint direkt också.

Enjoy!

___________________________________________________________________________________________

Ingredients:

  • 250 ml olive oil
  • 1 egg
  • juice from half a lemon
  • 1 garliv clove
  • salt and pepper
  • cayenne pepper
  • 0.25 gram saffron

Directions:

Add all the ingredients to a tall container. They do NOT need to be the same temperature.

Use a immersion blender and mix everything to a nice and creamy saffron aioli.

It´s best if the aioli stays in the fridge for about one hour before serving, but can be used straight away as well.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s