Hemmagjord Granola / Homemade Granola

Så här i väntans tider förbereder jag lite olika saker (som jag visat i ett tidigare inlägg) och jag gjorde även en stor sats med hemmagjord granola och en hel del kokosyoghurt.

Granolan blev riktigt god! Eller muesli kan man också kalla det. =o)

Delar med mig av recepetet nedan.

(Recipe in English below)

Ingredienser:
(för en stor sats, halvera om du vill ha mindre)

Tillagningstid: 45 minuter

  • 400 gram råa cashewnötter
  • 200 gram pumpakärnor
  • 100 gram solrosfrön
  • 200 gram bovete helt
  • 100 gram kokosflingor
  • 100 gram torkade granatäppelkärnor
  • 200 gram bananchips
  • 2 msk kokosfett
  • 1-2 msk honung
  • 1 msk vaniljpuver

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält kokosfettet med honung och vaniljpulver.

Grovhacka cashewnötterna och blanda de sen i en skål tillsammans med pumpakärnor, solrosfrön och bovete. Häll över kokosfettet, honungen och vaniljpulvret och blanda ordentligt.

Häll ut allt på en plåt och ställ in i ugnen i 15 minuter.
Kolla till plåten var 5:e minut ungefär och rör runt så att det rostat jämt.

Ta ut plåten ur ugnen och rör runt i granolan innan du låter den svalna.

När det svalnat blandar du i kokosflingor, torkade granatäppelkärnor och torkad banan.

Häll upp i en glasburk.

Servera med en god kokosyoghurt!

Enjoy!

____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(for a big batch, half the ingredients for a smaller batch)

  • 400 gram raw cashew nuts
  • 200 gram pumpkin seeds
  • 100 gram sunflower seeds
  • 200 gram whole buckwheat
  • 100 gram shredded coconut
  • 100 gram dried pomegranate seeds
  • 200 gram banana chips
  • 2 tbsp coconut oil
  • 1-2 tbsp honey
  • 1 tbsp vanilla poweder

Directions:

Turn the oven to 200 degrees Celsius (390 F).

Melt the coconut oil with honey and vanilla powder.

Roughly chop the cashew nuts and mix in a large bowl wth pumpkin seeds, sunflower seeds and buckwheat.

Add the melted coconut oil, honey and vanilla powder and mix properly.

Pour everything out on an oven tray and put it in the oven for 15 minutes.
Check on it every 5 minutes and stir so that it toasts evenly.

Take the oven tray out of the oven and stir again before letting it cool.

Ones it has cooled down, att shredded coconut, dried pomegranate seeds and dried banana.

Pour everything in to a large glas jar.

Serve with a nice coconut yoghurt!

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s