Padsicles – bindor i frysen

Precis innan vi fick reda på att jag var gravid så läste jag Kristin Scherdins inlägg på Hälsotugg om Padsicles, alltså bindor man lägger i frysen till efter förlossningen.

Jag visste redan då att den dagen jag själv ska ha barn så ska jag pröva detta. Och där är vi nu! =oD

Klicka på länken ovan för att läsa hur Kristin gjorde. Nedan finner ni information om hur jag gjorde.

Jag hade aldrig hört om padsicles innan jag läste inlägget på Hälsotugg, men blev såld direkt! Vad skönt med nåt svalkande på de privata delarna när man pressat ut en unge. Haha!

Bindorna jag köpte är till dels av ekologisk bomull och annat material och heter Natracare Maternity Pads. Men sök runt så du hittar nåt som verkar bra och passar dig. Jag köpte mina från jordklok.se

Vad har man på bindorna?

Sen ska man ha på vissa ”ingredienser” på dessa bindor som ska hjälpa till att lindra smärta men också hjälpa till läkningsprocessen.
Witch Hazel, Aloe Vera och eteriska oljor. Jag har valt lavendel som Hälsotugg, men den andra eteriska oljan visste jag inte vad jag skulle använda, men så valde jag ringblomsolja, som inte är en eterisk olja, men som har andra bra egenskaper.

  • 1 tsk Witch Hazel – har en sammandragande effekt, är bra mot blåmärken och inflammerande svullnader. Minskar synligheten av ytliga blodkärl och återställer hudens normal struktur.
  • 1 tsk Aloe Vera – har många bra egenskaper, men bland annat är det antiseptiskt och bra mot bland annat stafylokocker, streptokocker, salmonella och candida. Aloe Vera underlättar även koagulation och snabbar upp sårläking. Det innehåller också salicylsyra som hjälper till att dämpa inflammation.
  • 1 droppe Lavendelolja – doften av lavendel kan minska stress och spänningar. Dessutom är det mjukgörande, antiinflammatoriskt och antiseptiskt.
  • 3 droppar Ringblomsolja – har också en antiinflammatorisk effekt och dess latinska namn offcinalis kommer från officina som betyder apotek/verkstad. Ringblomsolja är lindrande och stimulerar hudens läkning. Den ör ven bra för eksem och utslag samt torr hud. Så den använder jag även när jag gör ringblomssalva.

Hur gör man?

Lägg ut dina bindor.

Antingen blandar du alla ingredienser i en liten skål och fördela ut på bindorna, eller så tar du en binda i taget och har på ingredienserna.

När du har haft på ingredienserna på bindorna så slår du in dem i folie och sen fryser in dem.

Fram med en binda vid behov när du har fött.

Det ska bli väldigt spännande att pröva detta! Jag kommer uppdatera inlägget när jag har prövat så att ni får höra vad jag tyckte. =o)

Önskar alla en fortsatt fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s