Falsk Sataygryta / False Satay Casserole

Jag älskar sataysås, och ja, jag älskar jordnötter.
Nu är inte jordnötter nåt jag alltid måste utesluta, så denna rätt gör jag både med mandelsmör och jordnötssmör, beroende på vad jag är sugen på.

Men för dig som kör strikt Paleo kan du med fördel ta mandelsmör istället och även ta bort minimajsen.

Hoppas du ska tycka om det!

(Recipe in English below)

IMG_1573.JPG

 

Ingredienser:
(4 personer)

Tillagningstid: 45 minuter

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 1 paprika
  • 140 g vattenkastanjer (en burk)
  • 200 g minimajs (kan uteslutas)
  • 250 ml kokosmjölk
  • 4 msk mandelsmör (eller jordnötssmör om du äter jordnötter)
  • 1 msk röd currypasta (finns att köpa och Santa Marias innehåller inget socker)
  • färsk koriander (för garnering och smakförhöjande vid servering)
  • kokosolja att steka i

Så här gör du:

Skär upp kycklingen i mindre grytbitar.

Stek på kycklingen i lite kokosolja så det får lite färg och lägg sen åt sidan. Det behöver inte vara stekt rakt igenom, det ska stekas vidare i grytan senare.

Skär morötter och paprika i stavar, skiva löken tunt, skiva vattenkastanjerna och skär minimajsen i lite mindre bitar (eller låt de vara som de är).

Stek på alla grönsaker utom paprikan som ska läggas i först senare.

Blanda kokosmjölk, mandelsmör och currypasta.

Lägg i paprikan bland de andra grönsakerna och häll sen på kokosmjölksblandningen. Blanda ordentligt och ha sen i kycklingen. Låt allt småputtra tills kycklingen är genomstekt.

Servera med färsk koriander.

Enjoy!

_____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(4 portions)

  • 600 g chicken fillet
  • 2 carrots
  • 1 onion
  • 1 capsicum
  • 140 g water chestnuts
  • 200 g baby corn (can be excluded)
  • 250 ml coconut milk
  • 4 tbsp almond butter (or peanut butter if you eat it)
  • 1 tbsp red curry paste (find one without sugar)
  • fresh coriander (cilantro) for garnish when serving
  • coconut oil to fry in

Directions:

Cut the chicken in smaller bits.

Fry the chicken in the pan with some coconut oil and then set it aside. It doesn’t have to be done, it will go in with the other ingredients later to get cooked through.

Slice the carrots, capsicum, water chestnuts and onion thinly and cut the bazbyt corn in to smaller pieces if you want to.

Fry all the vegetables except the capsicum.

Mix coconut milk, red curry paste and almond butter.

Add the capsicum to the vegetables and then the coconut milk mix. Mix thouroughöy and then add the chicken. Let simmer until the chicken is cooked through.

Serve with fresh coriander.

Enjoy!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s