Lakritsglass med hallonsås / Licorice Ice Cream with Raspberry Sauce

När det gäller godis är en favorit helt klart lakrits. Helst salt lakrits!

Det fick bli en lakritsglass, men inte salt, för att stilla suget.😄

Enkel att göra och efter ca 5 timmar i frysen kan du bjuda på den med en god hallonsås till.

Recipe in English below

Recipe in English below

Tillagningstid: 15 min + 5 timmar

Ingredienser:

  • 3 äggulor
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 2 msk lakritspulver

Så här gör du:

Vispa äggulorna och honungen pösigt.

Blanda ut lakritspulvret ordentligt i kokosmjölken.

Blanda alla ingredienser noggrant.

Häll upp i glassformar, en glassmaskin eller i en låda. Om du häller i en låda, ta ut och rör om var 30:e minut i 1.5-2 timmar.

Värm upp hallon. Mixa med stavmixer och servera antingen varm med glassen eller låt svalna och servera med glassen.

Enjoy!

___________________________________________

Cooking time: 15 min + 5 hours

Ingredients:

  • 3 yolks
  • 500 ml coconut milk
  • 1 tbsp honey
  • 2 tbsp licorice powder

Directions:

Whip the yolks and honey frothy.

Mix the licorice powder properly with the coconut milk.
Add the yolks and mix properly.

Pour in to ice cream molds, an ice cream machine or a box.
If you pour in to a box, take out from the freezer and stir every 30 min for 1.5-2 hours.

Heat the raspberries and then mix with an immersion blender. Serve hot or cold to the ice cream.

Enjoy!

Annonser

2 thoughts on “Lakritsglass med hallonsås / Licorice Ice Cream with Raspberry Sauce

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s