Ugnsbakade blomkålsskivor / Oven Baked Cauliflower Slices

Ville äta nåt annat till köttet idag istället för ”bara” sallad och potatis lockade inte.

Då fick det bli blomkål som skivades, ”marinerades” och skjuts in i ugnen för att mysa till sig lite. Mums!

Jag mätte inte hur mkt kryddor jag använde utan där får du ta efter behag helt enkelt, men var försiktig så det inte blir som farbror Melker i Saltkråkan med saltet. 😂

Ha en fortsatt fin sommar!

Recipe in English below

Tillagningstid: 35 minuter

Ingredienser:
(2 portioner)

  • 1 ekologisk stor blomkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • ekologisk grillkrydda (finns en som är bra utan socker)
  • paprikapulver
  • en nypa salt
  • svartpeppar
  • lökpulver

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Ta bort bladen på blomkålen.
Skär den i ca 1 cm tjocka skivor.

Blanda ingredienserna till ”marinaden”. Lägg ut blomkålen i en ugnsfast form och pensla båda sidorna med marinaden. Var inte snål, använd all marinad.

In i ugnen i 20-25 minuter beroende på hur mycket tuggmotstånd du vill ha.

Du kan även grilla det på grillen!

Vill du göra det extra festligt kan du ta ut formen efter 15 min, strö mandelflarn över blomkålen och in i ugnen i 10 min till. Du kan även smula fetaost över blomkålen när den kommer ut ur ugnen, eller skiva annan getost över blomkålen och in i ugnen i 5 min till.

Passar gott till grillat eller annan proteinkälla stekt i panna eller bakad i ugnen.

Enjoy!

__________________________________________________________________________________________

Cooking Tine : 35 minutes

Ingredients:
(2 portions)

  • 1 large cauliflower
  • 50 ml olive oil
  • 1 tsp balsamic vinegar
  • BBQ seasoning (without sugar)
  • paprika powder
  • a pinch of salt
  • black pepper
  • onion powder

Directions:

Turn oven to 345 F (175 C).

Remove the leafs on the cauliflower and slice it in to 1 close thick slices.
Mix the rest of the ingredients to a marinade.

Put the cauliflower slices in an oven tray. Brush the slices with the marinade. Use all of it!
Put it in the oven 20-25 min depending on how chewy you’d like it.

You can also put them on the BBQ!

If you want to make it more festive, take out the tray after 15 min and add almond slices on top of the cauliflower, then back in to the oven for about 10 minutes.

You can also add feta cheese to the tray ones it’s out of the oven. Or slice some other goats cheese over the cauliflower and put in the oven for about 5 minutes

Works perfect with BBQ’ed meat or with a protein source made in the oven or on the stove.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s