Hallonpaj / Raspberry Pie

Sambo älskar hallon och det är i princip det enda bäret han äter. Så jag ville göra en god och krämig paj med hallon åt honom.

Det blev ett riktigt gott experiment!
God, krämig och lagom söt och sur. En fräsch paj till midsommar kanske? Eller till skolavslutningen eller en lyxigare fika till helgen. Mums!

Recipe in English below

Tillagningstid: 1 timme + 1-4 timmar i kylen

Ingredienser till pajbotten:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g kokosolja
  • 1 ägg

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blandaalla ingredienser ordentligt och tryck ut i en springform mef 24 cm i diameter. Se till att få upp kanterna ordentligt för fyllningen kommer ca ett par cm upp i formen.
Ställ in den i kylen medan du förbereder fyllningen.

Förgrädda i 7 minuter. Håll koll på den från 5 minuter.

Ingredienser till fyllning:

  • 1 liter frysta hallon
  • 3 msk cassavamjöl (eller potatismjöl)
  • 2 msk honung (eller annan sötning)
  • 4 msk smält koksolja/ghee/smör
  • 3 ägg

Så här gör du:

Värm upp hallonen så de tinar. De behöver inte koka. Mixa i cassavamjöl och mosa bären ordentligt.
Tillsätt den smälta kokosoljan (eller ghee/smör).

Vispa äggen och sötningen fluffig.

Tillsätt hallonblandningen med äggen och blanda ordentligt.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40 minuter. Efter 15-20 min kan du lägga på folie så behåller kakan mer av sin fina rosa färg (på bilderna har jag inte gjort det och det blev lite för brunt).
Fyllningen ska stagnera även i mitten innan du tar ut den. Den kommer dock vara lite vobblig när du tar ut den, men det sätter sig när kakan svalnat.

Låt kakan stå i 1-4 timmar innan servering, eller över natten, Gärna i kylskåpet.

Ät som den är eller servera med kokosgrädde eller vanlig grädde.

Enjoy!

____________________________________________________________________________________________

Cooking time: 1 hour + 1-4 hours in the fridge

Ingredients for the pie crust:

  • 300 ml almond flour
  • 50 ml coconut flour
  • 1 tbsp psyllium husk
  • 50 g coconut oil
  • 1 egg

Directions:

Turn oven to 345 F (175 C).

Mix all ingredients and press out in to a spring-form pan that is 24 cm in diameter. Make sure to bring the shell up n the sides a bit as the filling will go about 2 cm up on the sides.
Put in the fridge while preparing the filling.

Pre-bake for 7 minutes. Keep your eyes on it from 5 minutes.

Ingredients for the filling:

  • 1 liter frozen raspberries
  • 3 tbsp cassava flour (or potato flour)
  • 2 tbsp honey (or other sweetening)
  • 4 tbsp melted coconut oil/ghee/butter
  • 3 eggs

Directions:

Heat up the raspberries enough to defrost, no need for them to boil. Add the cassava flour and mash the raspberries as much as you can.
Add the melted coconut oil (or ghee/butter).

Whip the eggs and sweetening until fluffy.

Add the raspberry mix and blend properly.

Pour the filling in to the crust and put in the oven for 40 minutes. Put foil on the pie after 15-20 minutes so that it keeps the beautiful pink color (I had not done that as you can see on the images).
The filing shall stagnate in to the middle before taking it out. It will be a bit wobbly when you take it out but that will set as it cools down.

Let the cake rest for 1-4 hours before serving, or over night, preferably in the fridge.

Eat it as it is or with coconut cream or whipped cream.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s