Persikopaj / Peach Pie

Vi hade några persikor hemma som började sloka, ni vet när de börjar skrumpna ihop liksom och inte är lika goda längre att äta som de är.

Så jag bestämde mig för att pröva nytt recept med de persikorna och det blev riktigt lyckat! En god persikopaj. =o)

Man kan ju byta ut persikorna mor äpple, päron, jordgubbar…vad du än gillar.

Hoppas du ska gilla receptet!

Recipe in English below

Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser till botten:

  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk kallt vatten

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser väl.
Tryck ut i en pajform.

In i kylen i ca 10 min, förgrädda sen i 5 min.

Ingredienser till fyllningen:

  • 4 persikor
  • 2 ägg
  • 4 msk mandelmjöl
  • 50g smält smör (kan ta kokosolja istället)
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung

Så här gör du:

Skala persikorna och skär i klyftor.
Lägg dem i det förgräddade pajskalet.

Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över persikorna.

Grädda i 15-20 minuter. Håll koll så att kanterna inte bränns. Lägg folie över efter halva tiden om det börjar bli för mycket färg på pajen.

Låt svalna lite innan servering. Ät som den är eller serveras med koksgrädde eller vispad vanlig grädde.

Enjoy!

_____________________________________________________________________________________________

Cooking Time: 45 minutes

Ingredients to the Pie Crust:

  • 250 ml almond flour
  • 100 ml coconut flour
  • 1 tbsp psyllium husk
  • 1 egg
  • 3 tbsp coconut oil
  • 2 tbsp cold water

Directions:

Turn the oven to 390 F (200 C)

Mix all the ingredients well and press out in to a pie form.

Put in the fridge for 10 minutes beofre pre-baking for 5 minutes.

Ingredients to the filling:

  • 4 peaches
  • 2 eggs
  • 4 tbsp almond flour
  • 50g melted butter (or coconut oil)
  • 0.5 tsp vanilla powder
  • 2 tbsp honey

Directions:

Peel the peaches and cut in to thin wedges.
Put them in the pie shell.

Whip together all the other ingredients and pour over the peaches.

Put in the oven or 15-20 minutes. Keep an eye on the pie to that the edges don´t burn. Put foil over the pie after 5-10 minutes if it gets too much color.

Let cool before serving.
Serve as it is or with coconut cream or whipped cream.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s