Cappucinoglass / Cappucino Ice Cream

Hur många gillar inte glass med smak av kaffe?!? SÅ gott!

Gjorde en mejerifri variant med kaffesmak. Gör riiiktigt starkt kaffe så kan ni ha i en mindre mängd. På det sättet blir det mindre vatten i glassen som kan ge mer kristaller och den mjuka, runda konsistensen försvinner.

Hoppas ni ska tycka om den!

Recipe in English below

Tillagningstid: 20 min + 5-24 timmar

Ingredienser:
(6 portioner)

  • 5 dl kokosmjölk
  • 3 äggulor
  • 1 tsk honung (eller annan sötning)
  • 0.5 dl starkt, kallt kaffe
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Så här gör du:

Vispa äggulan och honungen pösigt.

Mixa kokosmjölk, kaffe och vaniljpulver väl.

Blanda alla ingredienser.

Antingen använd en glassmaskin, häll upp i glassformar eller häll upp i en låda och ställ i frysen. Om du använder en låda, ta ut glassen var 30:e minut i 1.5-2 timmar och rör om.

______________________________________________________________________________________________

Cooking Time: 20 min + 5-24 hrs

Ingredients:
(6 portions)

  • 500 ml coconut milk
  • 3 yolks
  • 1 tsp honey (or other sweetening)
  • 50 ml strong cold coffee
  • 0.5 tsp vanilla powder

Directions:

Whip the yolks and sweetener frothy.

Mix the coffee with the coconut milk.
Add the yolks and mix properly.

Pour in to ice cream molds, an ice cream machine or a box.
If you pour in to a box, take out from the freezer and stir every 30 min for 1.5-2 hours.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s