Persikosorbet med hallon / Peach Sorbet with Raspberries

Ännu en gång hann persikorna bli lite skrynkliga och mjuka innan jag åt upp dem. Därför skar jag dem i bitar och frös in! Tanken var att få till en sorbet, och daaayuum vad god den blev!

Få ingredienser, enkel och kan ätas direkt.😋

Recipe in English below

Tillagningstid: 20 min + 5-7 timmar

Ingredienser:
(4 portioner)

  • 5 persikor
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl vatten
  • 2.5 dl frysta hallon

Så här gör du:

Ju mognare persikor desto sötare är dem. Som all frukt.🙂

Dela persikorna och ta ur kärnan, tärna dem sen och lägg i en glasburk eller plastpåse och frys in i minst 5 timmar.

Ta ut persikorna ur frysen och lägg i en matberedare. Tillsätt citronsaft och vatten. Kör matberedaren tills du fått en fin sorbet.

Om du vill ha hallon i tillsätt dem nu och kör lite till. Om du vill ha bitar av hallon kör du kortare tid och längre om du vill att hallonen ska mixas helt med persikorna.

Om du är rädd för frysta hallon koka dem först och frys in igen innan du har dem i sorbeten.

Servera direkt eller frys in i 1-2 timmar.

Enjoy!

Tips! De frysta persikotärningarna är goda att ha i en karaff med vatten eller i isté till exempel. Gott med bitar av mörk choklad i sorbeten också.

____________________________________________________________________________________________________________

Cooking Time : 20 min + 5-7 hours

Ingredients:
(4 portions)

  • 5 peaches
  • 2 tbsp lemon juice
  • 50 ml water
  • 1 cup (250ml) frozen raspberries

Directions:

The more ripe the peaches are the sweeter they are. This goes for all fruit.

Cut the peaches in half and take out the stone. Cut the peaches in to smaller pieces and freeze for at least 5 hours.

Put the frozen peaches together with water and lemon juice in a food processor. Mix until smooth. Add the frozen raspberries and mix a bit more. If you want pieces of raspberries in the sorbet don’t mix that much, and mix more of you want a completely smooth sorbet.

If you’re afraid of bacteria in frozen raspberries, boil them first and then freeze again before use.

Serve directly or freeze for another 1-2 hours.

Enjoy!

Tip! The frozen peaches are nice to put in a carafe if water or in sin ice tea for example. Pieces of dark chocolate in the sorbet is also nice.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s