Nutricare Patch Plåster

När man får barn blir det ännu viktigare med bra grejer. Vem vill medvetet utsätta sina barn för kemikalier? Nyckelordet är ”medvetet”.
De flesta tror dessvärre att det mesta som säljs för barn, och vuxna (!) är ofarligt.

Dessvärre måste man vara detektiv idag för att få tag i bra grejer – allt från maten vi stoppar i oss, produkterna vi städar våra hem med och det vi smetar in våra kroppar med.

Och man måste inte göra allt på en gång om det känns överväldigande, man kan börja med det lilla. Kanske byta ut tvättmedlet mot tvättnötter och ta bort sköljmedlet. Eller börja med att se över plasten i köket.
Eller byt ut plåstren till Patch som är mycket bättre för din och dina barns hud och miljön.

Har du varit med om att du drar bort ett plåster och har ett rött märke efter? Det har jag, och så ahde även James Dutton, skaparen av Nutricare. Han son fick utslag av vanliga plåster och det fick honom att skapa Nutricare Patch, ett plåster som är tillverkat av mjukt certifierat ekologisk bambufiber, ekologisk bambugasväv och ett hypoallrgenthäftämne som heter Pressure Sensitive Adhesive (PSA).

Bambu växer mycket fort och är därför en snabbt förnybar resurs.

Bambu är en snabbt förnybar resurs som växer flera gånger fortare än träd, behöver mycket mindre vatten, producerar upp till 35% mer syre och inte behöver bekämpningsmedel mot vare sig skadeinsekter eller ogräs!
– Nutricare

Det finns olika sorter:

 • Patch Activated Charcoal Organic Strips – ett plåster med aktivt kol som är perfekt om man tror man fått orenheter i såret. Den aktiva kolen drar ut orenheter ur såret och minskar rodnad.
  Passar bra för bett, stickor, skrubbsår och skrapsår.
 • Patch KidsCoconut Oil Organic Strips innehåller kokosolja och r därför bra för barn som har känsligare hud, men passar även till vuxna. Så här skriver laplandecostrore: Kokosolja innehåller laurinsyra, en fettsyra med antivirala, antimikrobiella och antiinflamatoriska egenskaper.
  Plåstret är bra för skär- och skrubbsår.
 • Patch Natural Organic Strips – Ett plåster för alla med känslig hud, eller även om du inte har det men vill ha ett bättre alternativ till plåster utan bland annat plast.
  plåstret är bra för för skär- skrubb- och skavsår.
 • Patch Aloe Vera Organic Strips – Aloe Vera kan hjälpa till att skynda på läkeprocessen och även lindra smärta och hjälpa till vid inflammatoriska reaktioner.
  Plåstret är bra för brännsår, skrubbsår och blåsor.

Alla plåster andas och är sterila.

Förutom allt detta så är även förpackningen till plåstren biologiskt nedbrytbara och av återvunnen kartong. Så från förpackning till plåster blir det både bra för din och ditt barns hud och för miljön.

Ni hittar plåstren på flera ställen, men bland annat på laplandecostoee.se och qualitybrandssweden.se

Jag har själv prövat plåstren och de är riktigt sköna! Mjuka mot huden och följsamma. Klistret håller inte så bra om de blir blöta, men förhoppningsvis behöver man inte ha på sig plåstret så länge att man måste börja väta det. =o)

Pröva gärna du med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s