Persikodryck / Peach Soda

Persika har nog blivit en ny favorit för mig i fruktväg. Sötare än nektariner oftast och så otroligt användbara!

Jag har blivit sämre på att dricka i värmen och även fast jag älskar vatten så ville jag få till nåt annat läskande.
Det fick bli en enkel persikodryck!

Det finns två sätt att göra denna dryck, med och utan råsaftcentrifug. Lättare med centrifug men faktist lite mer smak om man gör den utan, men det tar lite mer tid.

Hoppas ni ska tycka om den!

Recipe in English below

Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:
(ca 1-1.5 liter)

  • 8 persikor (gärna nästan övermogna så blir det mer smak)
  • juice från 1 citron
  • 0.5 liter bubbelvatten (eller vanligt vatten om man hellre vill det)

Så här gör du:

Med råsaftcentrifug

Om du använder hel persika med skal får du en aningen mer orange-röd juice. Tar du bort skalet blir det gulare.

Ta ur kärnorna ur persikorna och kör i råsaftcentrifugen. Låt juicen stå en stund så skummet ligger på ytan och saften på botten.

Sila av saften och häll i en burk. Tillsätt citronsaft.

Häll det på en glasflaska och tillsätt bubbelvatten.

Servera med lite is.

Du kan oxå ha i frysta hallon som kyler drycken och blir gott även när de smälter.

Enjoy!

Utan råsaftcentrifug

Tillagningstid: 40 min

Om du använder hel persika med skal får du en aningen mer orange-röd juice. Tar du bort skalet blir det gulare.

Skär persikorna i bitar och lägg i en kastrull. Låt det värmas upp lite och lägg sen över i en matberedare eller stavmixer och mixa tills det är så slätt du kan få det.

Häll mixen genom en sil för att få ut så mkt av vätskan som möjligt. Låt svalna.

Ha i citron i persikomixen. Häll på flaska och tillsätt bubbelvatten.

Enjoy!

_____________________________________________________________________________________________

Cooking time: 20 min

Ingredients:
(about 1-1.5 liter)

  • 8 peaches (the more ripe the more flavor)
  • juice from 1 lemon
  • 0.5 liter sparkling water (or still water if you prefer it)

DIrections:

With a juice machine

If you use the whole peach, the color of the juice is more orange-red, if you peel the fruit you get a more yellow drink.

Pit the peaches and get them through the juicer. Let it sit for a bit so the foam and juice divides. Pour through a strainer in to a jar or bucket. Add lemon juice

Pour in to a bottle and add sparkling water.

Serve with some ice.

You can also serve with frozen raspberries as they both cool the drink and taste good when defrosted.

Enjoy!

Without a juice machine

Cooking time: 40 min

If you use the whole peach, the color of the juice is more orange-red, if you peel the fruit you get a more yellow drink.

Pit the peaches, cut in to smaller pieces and put in a pot. Heat them up. Put in a food processor or use an immersion blender to get it as smooth as possile.

Pour the mix through a strainer in to a jar or bucket. Let cool.

Add lemon juice.
Pour in to a bottle and add sparkling water.

Serve with some ice.

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s