Äta snor?

Ett snorigt barn = massor av bakterier och bäst att torka snor hela tiden?
Rätt
Fel ❗️

Va? Hur kommer det sig?

Läs mer nedan 👇🏻

Enligt en studie publicerad i US Nationaldag Library of Medicine kan snorätande, vare sig det är torkade kråkor eller snor som rinner ner i barnets mun, stärka barnets immunförsvar och leda till en hälsosammare munhygien!🤧

Snor innehåller goda bakterier som hjälper tänder och slem att forma en slags barriär mot dåliga bakterier. Det kan skydda mot hål i tänderna.

En Österrikisk lungspecialist, prof Friedrich Bischinger har också funnit att folk som petar näsan är hälsosammare, gladare och lyssnar bättre på sin kropp.

Näsan är som ett filter och ska vara vårat första försvar mot olika bakterier och virus. Därför rekommenderas det att andas både in och ut genom näsan.

I näsan samlas därför en hel del bakterier och när dessa bakterier hamnar i våra tarmar fungerar de som ”medicin”. Vi ger våra kroppar bakterier att ”öva sig med” kan man säga. Kroppen stärker sitt immunförsvar när den får i sig lite ”skit”.

Så det lönar det sig att låta sina barn, och sig själv(!), vara lite skitiga av sig. Skitiga barn, glada barn, och friskare barn 🤱🏼👶🏼👣🍃🤧🤒🤗🌿

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s