Plommonchutney / Plum Chutney

Vi hade plommon hemma som började falla samman. Så det var bara att komma på något att göra med dem så att de inte bara slängs.

Det blev plommonchutney! Riktigt god, både söt och syrlig och stark.
Passar till söndagssteken eller till plocket med lite paleokex.

Enkel att göra!

Recipe in English below

Tillagningstid: 35-45 min

Ingredienser:

  • 8 plommon
  • 0.5 lök eller 1 liten lök
  • 1 krm torkad chili
  • 2 msk honung
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • zest av 1 citron
  • 1 krm salt

Så här gör du:

Tvätta plommonen, skär i hälften och ta ut kärnorna. Skär sen i mindre bitar.
Skala löken och skär i tunna skivor.

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i 20-30 min.
Häll upp i väl rengjorda glasburkar.

Enjoy!

__________________________________________

Cooking Time: 35-45 min

Ingredients:

  • 8 plums
  • 0.5 onion or one small onion
  • 15 ml dried chili
  • 2 tbsp honey
  • 2 tbsp vinegar essence (12 %)
  • 2 tbsp minced fresh ginger
  • zest from 1 lemon
  • salt

Directions:

Wash the plums and cut in half to get rid of the stone. Then cut in to smaller pieces. Finely slice the onion.

Put all ingredients in a pot and let simmer for 20-30 minutes.
Pour in to well washed glass jars.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s