Krispig brysselkålsallad / Crispy Salad with Brussel Sprouts

Det blev en god kalkonmiddag härom veckan med Lilys farmor, farfar, farbror och faster.

Förutom kalkon bjöds det på potatis, gräddsås, gelé och sötpotatisröra med kanel och pekannötter. Och så gjorde jag en sallad som till största delen bygger på ett recept ur Coops månadstidning; en krispig brysselkålsallad!

Den var enkel att göra, men har några moment i sig. Och akta fingrarna! Jag råkade skära av toppen av ena pekfingret när jag skulle skära moroten tunt med mandolin. Whoops!

Salladen fungerar super till det mesta, och även på julbordet!

Recipe in English below.

Tillagningstid: 30 min

6 portioner

Ingredienser:

  • 200 gram blad från brysselkål
  • 2 medelstora morötter
  • 200 g rädisor
  • 1 granatäpple
  • juice från en halv apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ättika (12%)
  • 1 tsk riven ingefära
  • salt och svartpeppar

Så här här gör du:

Skiva morot och rädisor runt och lägg i iskallt vatten.

Plocka av bladen från brysselkålen, det är enklast om du skär bort foten på brysselkålen, tar bort några blad, skär mer av roten…osv.

Koka upp vatten med lite salt i. Lägg ner brysselkålsbladen och koka i 1 minut. Spola sen med iskallt vatten och låt de ligga i iskallt vatten en stund.

Ta ur kärnorna ut granatäpplet.

Blanda ihop olja, ättika, apelsinjuice, ingefära, salt och peppar.

Häll av alla grönsaker genom ett durkslag och häll upp i en skål tillsammans med granatäppelkärnorna. Häll över vinaigrette och blanda väl.

Enjoy!

_____________________________________________

Cooking time: 30 min

6 portions

Ingredients:

  • 200 gram leafs from the brussel sprouts
  • 2 medium sized carrots
  • 200 g radishes
  • 1 pomegranate
  • juice from half and orange
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tbsp vinegar essence (12%)
  • 1 tsp grated ginger
  • salt and black pepper

Directions:

Slice the carrots and radishes thinly and put in ice cold water.

Pick the leafs off the brussel sprouts.

Bring water in a pot to a boil with some salt in it, add the brussel sprouts leafs and boil for 1 minute. Then rinse with ice cold water and let the leafs sit in ice water while you continue with the salad.

Get the seeds out of the pomegranate.

Mix together oil, vinegar essence, orange juice, grated ginger, salt and pepper.

Pour the vegetables through a strainer and add to a bowl together with the pomegranate seeds. Add the vinaigrette and blend well.

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s